Gehoorzaamheid

Lessen Gehoorzaamheid

In de richting ”Gehoorzaamheid” worden de honden ingedeeld volgens leeftijd en trainingsniveau. Wij hebben 2 puppy-groepen,  1 A-groep van jonge honden, en 1 gevorderden groep.

Bij de puppy’s worden aandachtsoefeningen gegeven, en de absolute basis zoals oproepen van de hond, ter plaatse blijven, en zitten. Ook socialisatie en lijngewenning via korte wandelingen, wordt op die leeftijd al aangeleerd. De band tussen hond en baasje is iets waar veel belang aan gehecht wordt in de puppyklassen.

In de A-groep komen de honden terecht van +/- 6 maanden en ouder. Er wordt voortgebouwd aan de basis, maar de oefeningen worden al iets moeilijker. Steadyness en voetwerk zijn fundamenteel om verder te gaan in de training. Er komen ook toestellen aan te pas om het boeiend en uitdagend te houden voor de retrievers. De basis van het apporteren zal ook in deze groep aangeleerd worden.

Om over te kunnen gaan naar de gevorderden groep wordt er een kleine test afgenomen door de instructeurs. In deze groep zal men onaangelijnd leren werken met de hond. Het niveau in deze groep is vrij hoog want de oefeningen die getraind worden zijn niet bepaald minnetjes : o.a. onderbreking, terugsturen naar de plaats, dirigeren en meervoudige apporten.