Over de club

Woordje van de voorzitter

Retrieverclub Best Of Friends is reeds sedert vele jaren een vaste waarde. 
Als ras-speciaal club, in onze club worden enkel de retrieverrassen getraind, zijn wij een van de weinige hondenclubs in België die zich enkel en alleen focussen op de opleiding en training van retrievers. Dit heeft als grote voordeel dat er zeer specifieke training kan gegeven worden door de instructeurs. 

In onze club kunnen de disciplines gehoorzaamheid en jacht gevolgd worden. Wij hechten zeer veel belang aan de socialisatie van de honden zodat zij perfect kunnen functioneren in onze maatschappij. En terzelfdertijd een erg  bruikbare jachthond zijn, én tevens een betrouwbare huishond. Wij trainen weliswaar erg consequent, maar toch beloningsgericht, zonder onnodige druk op onze honden. 

Ons terrein is volledig omheind zodat er veilig kan geoefend worden. Uiteraard is er een plasweide, is het terrein goed verlicht, en oefenen we in kleine groepen zodat iedere hond en geleider vooruitgang boekt. De groepen zijn ingedeeld volgens leeftijd én trainingsniveau van iedere hond. Uiteraard is ieder Best Of Friends lid verzekerd tijdens alle trainingen (op woensdagavond én op zaterdagnamiddag) én op alle andere organisaties van onze club. 

Onze focus ligt vanzelfsprekend op de wekelijkse trainingen maar daarnaast zijn er nog tal van leuke clubactiviteiten gedurende het jaar zoals  bijv. een Nieuwsreceptie, Paasontbijt, Clubkampioenschappen, Barbecue, Fakkeltocht, wandelingen, watertrainingen enz. 

Wij waken er over dat er een goede sfeer is binnen de club; het moet immers leuk zijn en blijven voor baas en hond. Uiteindelijk hebben wij allemaal hetzelfde doel, namelijk een goedgetrainde hond bezitten.

Infrastructuur

De Best Of Friends beschikt over een mooi, verlicht trainingsterrein en een gezellige, verwarmde cafetaria. 

Hieronder vind je de route van het terrein naar de cafetaria (en omgekeerd). 

Bestuur en commissie

 

Voorzitter: Vanneste Marc Damsestraat 16, 8730 Beernem
Secretaris: De Clerck Jocelyne Minnezangerlaan 10, 8310 Brugge
Bestuur: De Volder Patrick Bergstraat 53, 9880 Aalter
Bestuur: Spruyt Mario Neringenstraat 50, 8700 Aarsele
     
     
Commissie: Hooreweghe Rita Sint-Maria-Aalterstraat 61, 9880 Aalter
Commissie: Van Oostende Hendrik Kollebloemstraat 43/001, 9030 Mariakerke